PRESENTERAR STOLT

GÅRDSFEST 2019

DYNAMO - KVARTERET HALLARNA, NORRKÖPING 17 AUGUSTI

CAESARS

SONIC SURF CITY

OCEAN'S OATH

HONUNGSVÄGEN

NORRA PROMENADEN

DJ EMMA

KNICKEDICK GÅRDSFEST 2019


För 16:e året i rad bjuder Knickedick in till en endagsfestival. Spelplatsen är Dynamos innergård vid Hallarna och årets program innehåller både etablerade rockikoner och debuterande popartister.


DJ, mat och dryck från flera barer. Insläpp kl 18 på Dynamos innergård, ingång från Slottsgatan 133. Biljetter 325 kr (ink moms) + förköpsavgift. Säljs via Billetto här. Köpta biljetter återköps ej. 18 år leg.


Spelschema:
Entré 18.00

Norra Promenaden 18.30

Sonic Surf City 19.45

Honungsvägen 21.00

Oceans Oath 22.00

Caesars 22.30

Knickedick har som mål att vara ett tillgängligt arrangemang. Hela området nås enkelt med rullstol och det finns toaletter anpassade för rullstolsbundna. Det finns särskild plats för rullstolar. Ledsagare eller assistent till gäst med fysisk eller dold funktionsvariation har fri entré och bör ha med sig intyg, om möjligt.


Gilla oss på facebook och instagram för senaste informationen och nyheter:

https://www.facebook.com/Knickedicknkpg

https://www.instagram.com/knickedick_nkpg

PROGRAM


CAESARS
Det är 17 år sedan Caesars senast spelade i Norrköping. Knickedick är oerhört glada att nu lyckats bjuda in det ikoniska 90/00-talsbandet till årets gårdsfest för en unik konsert.
Band som har väldigt bra låtar men som saknar intresset, disciplinen eller bådadera att förvalta sina gåvor förtjänar ett eget kapitel i boken om rockmusik. När man nu, 20 år efter debuten, lyssnar på Caesars fem album så står det klart att de absolut gjort sig förtjänta av en plats i det sällskapet.
Mitt bland alla fuzzade gitarrer, svängiga trummor, farfisaorglar, och bandekon hittar man nämligen en imponerande låtskatt: Sort it out, From the Bughouse, Punkrocker, Crackin' Up, Over 'fore It Started, Candy Kane och Jerk It Out. Låtar kunde höras i alltifrån festivaler till klubbar, i populära TV-spel till stora reklamfilmer. Musik för hjärtat snarare än hjärnan. Den hookmättade garagerocken och de omedelbara, tidvis dekadenta texterna träffar helt klart bröstkorgen hårdare än intellektet men faktum kvarstår att det här är välskriven popmusik av absolut högsta kvalité.
Caesars la aldrig riktigt ned. Det var inget dramatiskt avsked utan en tid efter dubbelalbumet Strawberry Weed från 2008 försvann de bara. Men så, från ingenstans, annonserades en spelning till förra årets Popaganda. Bandet sa att det var en engångsföreteelse men tack och lov hade de för roligt för att hålla det löftet. I vår har de gjort flera exklusiva klubbspelningar, och nu kommer de till Knickedick – ett utmärkt tillfälle att påminnas om hur bra Caesars faktiskt är.


HONUNGSVÄGEN
Med ett förflutet i Säkert!, Isolation Years och INVSN är Henrik Oja, Daniel Berglund och Christina Karlssons nya band Honungsvägen en supergrupp från Umeå. Debutskivan släpptes i mars med strålande recensioner, men var egentligen färdiginspelad redan för fem år sedan. Livet och andra projekt kom emellan. Att denna låtskatt äntligen har fått se dagens ljus är välkommen sensation. På plattan har man förtjänstfullt lånat in Mattias Alkberg, Annika Norlin och Nord & Syds Martin Abrahamsson som bidrar med låttexter och Jonas Bergsten som lånar ut sin röst. Briljanta sångerskan Christina Karlsson har intensiteten och direktheten från proggen och punken, ljudbilden har det där norrländska vemodet och något alldeles tidlöst över sig.
Den här debuten överträffar alla förväntningar, det är svensk självklar pop-perfektion och vi är enormt glada att presentera dem på årets Knickedick!


SONIC SURF CITY
Fun-in-the-sun!
Det är i år 10 år sedan Sonic Surf City spelade på Knickedick senast. Då som en double bill med Sugar Plum Fairy. Nu är vi glada att igen välkomna Norrköpings surfpop-stoltheter till festivalen. Bandet har inte legat på latsidan de senaste åren utan hunnit med att släppa tre album och turnerat i Sverige, Europa och Japan.
Sonic Surf City bildades i Norrköping 1988 och räknas som en av pionjärerna i sin genre som blandar surfharmonier à la Beach Boys & Fantastic Baggies med old school punk som Undertones och Ramones. Bandet har sedan starten släppt en ofantlig mängd singlar, skivor och EPs. Förra året kom skivan Épico! på Norrköpingsbolaget Vinylgossen.
Woodie, Sweet Cheeks, Hot Rod, Charlie och Queen Eveline ser fram emot att åter igen få stå på Knickedicks scen 17 augusti! Surf’s Up!


NORRA PROMENADEN
Norra Promenaden bildades i februari 2018 i Norrköping och har sedan dess hunnit göra över 50 spelningar tillsammans. De har i lokala medier blivit omnämnda som en av fem artister att hålla ögonen på under 2019. De energiska och proffsiga liveshowerna kombinerat med de vackra melodierna och ärliga texterna har gett dem en välförtjänt plats i Norrköpings musikscen. I oktober släppte de sin första singel Badsalt. Till sommaren är de aktuella med en andra singel och redo att ge sig ut i ljumma sommarnätter med sin starka och småsmutsiga festivalpop. Det här bandet är så mycket mer än musiken. Det är idag, imorgon, hela din framtid. Våt asfalt och tunga moln, ensamhet och popdrömmar, det är för alltid. Staden. Det är Norra Promenaden.


OCEAN’S OATH
Pontus, Daniel and Felix heter medlemmarna i bandet Ocean’s Oath som kommer från Stockholm. Spelningen på Knickedick är ett av de första de gör. Bandet är resultatet av en fruktbar vänskap och gemensam passion för samma musik. Bandet själva beskriver sin låtskrivarprocess som komplex där harmonier, melodier och rytm kommer samman när alla bidrar med deras egen kreativitet, drömmar och känslor. Låtarna är rytmiska med ett genomgående akustiskt sound i sång och instrument. Med de två första singlarna, den senast släppt i år, har de skapat luftig och organisk folkpop som skulle kunna vara gjord i Kalifornien på 70-talet.

DJ EMMA
Vi är så glada att DJ Emma Hasselrot vill spela skivor igen på årets Gårdsfest. Förra året förvandlades gården till ett enda stort dansgolv under ledningen av Emma som matade soulhitar, popdängor och discoklassiker tills klockan slog 01. Ni kanske hört hennes svängiga mix av soul och pop på Arbis, Saliga Munken, Hugos eller Franz Jäger. Emma har spelat skivor sedan 11 år i Norrköping och vi är väldigt glada att boka henne igen till Knickedicks gårdsfest 2019!